miropwereldreis.reismee.nl

Eerste post: Nu nog vanuit Nederland

Kun je het je voorstellen? Over 16 dagen rond deze tijd rijd ik naar het vliegveld in Dusseldorf. Een dag later sta ik in Bangkok, en hoe!

In mijn eentje, met een mega volle backpack en de lonely planet in mijn hand...op zoek naar avontuur!

Mijn planning zal ik een beetje globaal weergeven, want die staat ook niet echt vast. Ik heb een enkele reis Bangkok geboekt (26 januari) en vier maanden later (29 mei) een enkele reis Bali Indonesie naar Darwin Australië. Wat daar tussenin gebeurt..Geen idee. I'll just go with the flow en zie wel wat er op me pad komt.

Wat wel een beetje vast ligt is dat ik in ieder geval naar Laos, Cambodja, Maleisië en Indonesië wil. Daarnaast heeft mijn reis wel een echt backpack gehalte, maar als ik daar iets zou kunnen doen voor de mensen dmv vrijwilligerswerk sta ik daar zeker voor open (ik ben en blijf een social worker). Ik heb ook besloten om mijn duikbrevet te gaan halen in Thailand, zodat ik voor de rest van mijn reis overal kan duiken.

Voor Australië heb ik een werkvisum van een jaar. Mijn plan is om in het begin een tijdje bij een vriendin (Jannie) te verblijven in Darwin. Jannie is Nederlands en woont al enige jaren in Australië. Vier jaar geleden heb ik haar al eens opgezocht dus het wordt tijd voor een reunie. In Darwin ga ik ook werken om vervolgens verder te reizen. Op mijn wensenlijstje staat zowieso een stuk westkust en Melbourn. Hoe lang ik weg blijf hangt helemaal af van het werk dat ik vind om rond te komen en hoe erg ik thuis ga missen..

Tot die tijd ren ik van hot naar her. Heb ik me helemaal in de ronde gewerkt en plan ik al mijn vrije uurtjes vol met afspraakjes met lieve vrienden en familie. Want men, nu het dichterbij komt realiseer ik me wel dat ik bepaalde mensen heel erg ga missen. Maar goed, als je iemand mist weet je ook wat diegene voor je betekend en is dat dan ook niet de reden van mijn reis? Om erachter te komen wat de betekenis van het leven is en wat ik belangrijk vind? Juist! Dus dat hoort er allemaal bij.

De voorbereidingen zijn nu wel een beetje gedaan. Ik heb een visum voor Thailand aan moeten vragen, een werkvisum voor Australië, mijn inentingen gekregen en verzekering en bankzaken geregeld. Nu is het alleen nog me verlekkeren op mooie reisverhalen, foto's bekijken van landen die ik ga bezoeken en kletsen met vriendinnen die ook (gaan) reizen.
Want hoe cool is het dat ik met mijn beste vrienden Samantha en Daniel ergens in Laos ga meeten en dat ik Merel en Ingmar ook ergens in Zuid Oost Azië of Australië ga zien, en dan zal ik ook nog eens Judith en Jannie in Darwin ontmoeten!

Wat lijkt de wereld dan klein ineens!

Op deze site zal ik zo nu en dan een update houden van mijn ervaringen, kunnen jullie berichtjes posten en foto's checken!

Check jullie later lieve mensen..Take care, I will too!

Lise

Super spannend lieve schat!! Tenminste, dat vind ik:P Haha, laat staan hoe jij je moet voelen;)
Ik ga je missen, maar ik wens je natuurlijk alleen maar heeeeeel veel plezier en geluk en geniet er van he!
Nu moet ik hier weer verder studeren, ipv dromen over reizen:(
Dikke kus en tot snel
Xx. Lise

Andrea

Wauw, super gaaf lieve sis!! Nu gaat het toch bijna echt gebeuren!! Ik wens je nog heeeel veeeel plezier in Nederland met waardevolle tijden en daarna ook een super gave tijdin het overal en nergens waar je heen gaat!!
Heel veeel liefs, dikke Knuffel,
Dre

Jannie Heijmans

Nou Mir het verhaal is prachtig en ho je alles hebt voorbereid , een hele klus hoor ben trots op je dat je dit toch maar in je eentje doet.
maar al met al IK KAN NIET MEER WACHTEN TOT JE HIER BENT !!! ha ha heel goede reis voor straks en UITKIJKEN he!!! ja een moeder altijd bezorgd ha ha Tot gauw. xoxoxo

Anike

Leuk geschreven zeg!
Hoop dat je regelmatig een verslagje typt! Zodat ik al je verhalen vanuit een groot deel van de wereld kan lezen! Wat ben ik jaloers zeg op jou! Soms zou ik willen dat mijn leven wat minder vast was [werk, hypotheek] zodat ik ook zon mooi avontuur kon beleven! Al zou ik dat nooit in mijn eentje durven! Geniet ervan he! Ben ook heel benieuwd naar je indonesië ervaringen! Daar wil ik in 2013 3 weken backpacken dus hoop dat ik dan wat hoogtepunten uit je verslagen kan halen! Heeeeel veeeeeeel plezier! En geniet nog van alle voorlopig laatste afspraakjes met vrienden en familie! Groetjes Anike

JanTiel

Mir ik ben ape trots op jou!!!,Je was al mijn leukste nicht,maar het is nog erger geworden.Inderdaad go with the fow,and live life too the max!
What ever you do,i will follow you.
Love dikke Jan

Valerie

Mirjam!!!

Wat gaaf dat je dit allemaal gaat doen! Echt heel tof. Ben jaloers op alle mooie, fantastische dingen die je gaat zien, ruiken, proeven en ervaren! Vind het ook heel erg knap dat je zo'n stap maakt. Heel gaaf.

Heeeel veel plezier, succes en geniet ervan (maar ik denk dat dat laatste overbodig toewensen is ;-))

Groetjes Valerie

Bert en Nina

Mirjam, We wensen je een hele mooie reis met veel bijzondere ervaringen. Zijn benieuwd wat je allemaal gaat meemaken. Gaan je met plezier volgen. Succes!

Ole en Clarike

lieve (schoon)zus, zo gezellig, dat je bij ons was! We volgen je zeker weten! En zien elkaar via skype! lieve groet, Ole en Clarike

JanTiel

Wat is het stil in het oosten!

Dennis Jansen

Hey Mirjam,

Dat is schrikken van de val! Kan me voorstellen hoe ellendig je je hebt gevoeld in zo'n ziekenhuis... Sterkte ermee (voor zover nog nodig) en voorzichtig aan. Groetjes,
Dennis (je duikbuddy op Koh Tao :))